Sommergågade og street art festival bringer nyt liv til Esbjergs bymidte

Foto: Esbjerg kommune.
dato

Sommergågade i Kongensgade og Mini Street Art Festival skaber nyt liv i Esbjerg Bymidte

Fra den 31. maj til den 8. september vil Kongensgade i Esbjerg mellem Stormgade og Skolegade blive omdannet til en sommergågade. Trafik og parkering vil være lukket i denne periode, med undtagelse af varekørsel. Formålet med dette initiativ er at skabe liv i gaden og samtidig afprøve nye trafikløsninger. Projektet er en del af Områdefornyelsen Bymidte Vest.

Sideløbende med sommergågaden finder Mini Street Art Festival sted fra den 14. til 23. juni. Festivalen vil præsentere værker fra internationalt anerkendte kunstnere som Ratur, Morik og Ruin. Disse kunstværker vil blive udstillet i gaden i tre måneder og give et kunstnerisk præg til bymidten. Desuden vil to lokale kunstnere, Daniel Zukovíc Kostíc og Niklas Nielsen, have mulighed for at deltage i en masterclass. Festivalen arrangeres i samarbejde med Galleri GRISK.

For yderligere spørgsmål kan Henning Ravn, formand for Plan & Byudvikling, kontaktes på henra@esbjerg.dk eller telefon 40 10 12 46. Per Bank Lauridsen, direktør i Galleri GRISK, kan kontaktes på per@grisk.dk eller telefon 60 19 35 68.

Esbjerg Kommune, Danmarks femtestørste by, fortsætter med at stræbe efter ambitiøse klimamål og arbejder på at blive et kulturelt fyrtårn. Kommunen omfatter også Ribe, som er Danmarks ældste by, samt stationsbyen Bramming og en række aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

https://via.ritzau.dk/release/13899724/sommergagade-far-farverigt-besog?publisherId=13560064&lang=da

Kilde: Esbjerg Kommune