Små eventyrer indviede ny skov

Foto: Esbjerg Kommune. Er det de tre bukke bruse der tramper på skovbroen? I Eventyrskoven er det med at have fantasien som følgesvend, når det grønne område udforskes.
dato

Fortryllede stier og magiske områder. I dag blev Eventyrskoven indviet med god hjælp fra en masse børn, som viste deres begejstring for det nye område.

Først kom Frikvarteret, og nu er Eventyrskoven klar. Realiseringen af planen for Spektrumparken runder endnu en milepæl med dagens indvielsen. Skovområdet mellem Søndervangen og Baggesens Alle er nu forvandlet til en eventyrlig oplevelse.

”Stier og gangbroer giver det grønne område et løft, som helt sikkert gør det mere attraktivt at besøge stedet. Med forårets komme får besøgende rig mulighed for at opleve skoven fra sin bedste side, og indretningen er udformet, så den især henvender sig til børn, som passes i de nærliggende daginstitutioner, hos lokale dagplejere og selvfølgelig indskoling,” siger Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget. Ved dagens indvielse fik han hjælp af en masse børn fra Børnehuset Bøndergårdsvej, Tinghøjen, indskolingen fra Præstegårdsskolen Urban og de yngste elever fra Specialundervisningscenter Urban.

I etableringen af Eventyrskoven har det været vigtigt, at skoven skulle bevare sit udtryk og bygge videre på skovens eventyrlige væsen, som helt naturligt er til stede. Derfor møder besøgende blomstrende træer og højt græs, mens skjulte stier dukker op undervejs.

Eventyrskoven inviterer alle små eventyrer til at gå på opdagelse og bruge sanserne til at opleve skovens mystik. Forskellige områder og stationer understøtter fordybelse og fællesskab, mens besøgende også opfordres til at kigge både op og ned. I hængekøjer kan trækroner, skyer og fugle studeres, mens udspændte net kan give et hvil, mens der kigges nærmere på insekter og planter i skovbunden. Ved at følge skovbroen og stierne kommer man fx forbi et madpakkehus med en platform, der også kan bruges som scene eller i undervisningssituationer.

”Med færdiggørelsen af Eventyrskoven, så er der nu tid til at kigge frem mod de resterende projekter i det, der tilsammen udgør Spektrumparken. Derfor forbereder vi nu Sanseengen, som det næste projekt. Efter planen skal det realiseres i samarbejde med DIN Forsyning i løbet af 2025,” siger Henning Ravn, formand for Plan & Byudviklingsudvalget.

Et sidste eventyrligt element bliver tilføjet til skoven i løbet af foråret. Med en fornem støtte fra Statens Kunstfond bliver der mulighed for at etablere kunst for ca. 1 mio. kr., som støtter op om skovens fortælling.

Kilde: Esbjerg Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.