Fond bakker op om Esbjerg som studie- og uddannelsesby

Foto: Esbjerg Kommune.
dato

Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond uddeler 273.000 kr. til aktiviteter, der styrker Esbjerg som studie- og uddannelsesby.

Esbjerg skal være en attraktiv studie- og uddannelsesby, som kan tiltrække unge. Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond bakker op om den ambition med støtte til lokale uddannelsesinstitutioner og studerende. SDU, Syddansk Musikkonservatorium Esbjerg, Education Esbjerg og en række lærerstuderende fra UC SYD kan i 2024 nyde godt af uddelinger fra fonden på i alt 273.000 kr.

- Flere unge skal vælge Esbjerg, når uddannelsen skal i hus. Gennem en stærk fælles indsats arbejder vi på at sikre et attraktivt uddannelsesmiljø med et bredt uddannelsestilbud, og vi er godt på vej. I en nylig kåring af Årets studieby 2024 indtager Esbjerg en flot femteplads, og det er lykkedes at få flere nye uddannelser til byen, senest psykologi, som fra sommeren 2025 kan læses i Esbjerg.

- Vi skal fortsat arbejde for en endnu stærkere positionering af Esbjerg som en god og spændende by at uddanne sig, bo og leve i, og i Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond er vi glade for at kunne bidrage hertil, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, der også er formand for Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond.

Årets støtte går til
Blandt de ansøgninger, som Esbjerg Seminariums Uddannelsesfond har modtaget, har fonden i år valgt at støtte SDU med 100.000 kr. til et ph.d.-projekt i energiretlige spørgsmål, gerne med relation til den grønne omstilling.

Syddansk Musikkonservatorium Esbjerg får 73.000 kr. til et projekt, der skal kortlægge potentielle vækstlag, som kan styrke søgningen til de klassiske talentmiljøer i Sydjylland og de tilstødende geografiske områder.

Education Esbjerg får 50.000 kr. til uddannelseskoncept E.1 inden for området studieliv. E.1-konceptet har til formål at skabe et samarbejde og fællesskab på tværes af studerende, undervisere, uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Endelig uddeler fonden i alt 50.000 kr. til syv lærerstuderende på UC SYD Esbjerg som støtte til studieophold.

Kilde: Esbjerg Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.